EKMEK REÇETELERİ

FRANSIZ KRUVASAN




İçindekiler

gr.
Tegral Kruvasan1000
Yaş Maya50
Yumurta50
Su350-400
Turlama Yağı için;
Aristo Primeur Croissant500

Hazırlanışı

Yoğurma:               Turlama yağı dışındaki malzemeler 4 dk. yavaş + 4 dk. hızlı devirde 
1. Dinlendirme:  -18ºC'de 30 dk.
1. Şekillendirme:  Aristo Primeur Croissant hamur içine paketlendikten sonra hamur 7 mm kalınlığına kadar açılır; mektup katlanır; tekrar 7 mm'ye kadar açılıp tekrar mektup katlanır.
2. Dinlendirme:-18ºC'de 30 dk.
2. Şekillendirme: Hamur son kez 7 mm kalınlığına kadar açılır ve mektup katlanır. Daha sonra 2,6 mm kalınlığına inceltilir; tezgaha alınıp 11x22 cm'lik eş kenar üçgenler (~60 g) kesilir ve sarılır. 
Mayalandırma:28 ºC'de %80 bağıl nemde 90 dk. 
Son Dokunuş: Pişirilmeden önce bütün yumurta sürülür.
Pişirme:                                                                   

Taş tabanlı fırında; buhar verilerek 210 ºC'de 18 dk. pişirilir. (Pişirmenin son 4-5 dk'sında baca açık olmalıdır.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar