| Yoğurma: | Turlama yağı dışındaki malzemeler 4 dk. yavaş + 4 dk. hızlı devirde |
| 1. Dinlendirme: | -18ºC'de 30 dk. |
| 1. Şekillendirme: | Aristo Primeur Croissant hamur içine paketlendikten sonra hamur 7 mm kalınlığına kadar açılır; mektup katlanır; tekrar 7 mm'ye kadar açılıp tekrar mektup katlanır. |
| 2. Dinlendirme: | -18ºC'de 30 dk. |
| 2. Şekillendirme: | Hamur son kez 7 mm kalınlığına kadar açılır ve mektup katlanır. Daha sonra 2,6 mm kalınlığına inceltilir; tezgaha alınıp 11x22 cm'lik eş kenar üçgenler (~60 g) kesilir ve sarılır. |
| Mayalandırma: | 28 ºC'de %80 bağıl nemde 90 dk. |
| Son Dokunuş: | Pişirilmeden önce bütün yumurta sürülür. |
Pişirme:
| Taş tabanlı fırında; buhar verilerek 210 ºC'de 18 dk. pişirilir. (Pişirmenin son 4-5 dk'sında baca açık olmalıdır.)
|
Yorumlar
Yorum Gönder